• 0
    Vaša korpa
    Korpa je prazna.

PITA SA JABUKOM

Datum objave:

Pita sa jabukom i sa Chutney od šljive

Jabuk pita sa šljivinim čatnijem

Sastojci:

Tijesto:

  • 2 i 1/2 šolje brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 šolja hladnog putera, iseckanog na kocke
  • 1/4-1/2 šolje leda

Nadev:

  • 6-7 jabuka, oljuštene i tanko iseckane
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 1/2 kašičice mlevenih karanfilića
  • 1/4 šolje meda

Preporučeni sos:

  • Šljivin čatni

Priprema:

  1. Priprema tijesta:

    • Brašno i so pomešajte u posudi.
    • Umesite hladan puter u smešu brašna dok ne dobijete mrvičastu teksturu.
    • Postepeno dodajte vodu, mešajući dok tijesto ne postane kompaktno. Oblikujte lopticu, umotajte je u providnu foliju i stavite u frižider najmanje 30 minuta.
  2. Priprema nadeva:

    • Iseckane jabuke stavite u šerpu na srednje jakoj vatri.
    • Dodajte šećer, cimet, karanfilić i med.
    • Kuvajte na blagoj vatri dok jabuke ne omekšaju i sirup se zgusne.
    • Ostavite da se ohladi.
  3. Sastavljanje pite:

    • Ugrejte rernu na 180 stepeni.
    • Tijesto razvucite na posutoj površini, zatim ga stavite u pleh za pitu prečnika 9 inča.
    • Prstima pritisnite tijesto uz dno i stranice pleha, zatim odsecite višak.
    • Sipajte nadev od jabuka preko tijesta.
  4. Pecite i dodajte sos:

    • Pecite pitu 35-40 minuta, ili dok tijesto ne dobije lepu zlatno smeđu boju.
    • Kada je pita gotova, ostavite je da se malo ohladi, zatim je poslužite narezanu na komade.
    • Svaki komad poslužite uz kašiku šljivinog čatnija.

Podešavanja kolačića

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više možete pročitati klikom na dugme "Podešavanja".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.