• 0
    Vaša korpa
    Korpa je prazna.

PRŽENA FETA

Datum objave:

Pržena feta sa maslinovom uljem, belim lukom, artičokom i paradajz “Hot Marzano”

Sastojci:

  • 200 g feta sira, jedan komad ili kocke
  • 1/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 2-3 čena belog luka, sitno iseckana ili izgnječena
  • 1/2 šolje artičoka (iz konzerve ili staklenke, oceđene)
  • 1/2 šolje "Hot Marzano" paradajza, sitno iseckanog
  • Sveži peršun ili bosiljak za dekoraciju
  • Sveže mleveni crni biber po ukusu

Priprema:

  1. Uključite rernu na gril funkciju i zagrijte je na 200 stepeni.
  2. Stavite fetu u pekač ili tiganj koji može da ide u rernu.
  3. Maslinovo ulje: Prelijte maslinovo ulje preko fete tako da ravnomerno pokrije. Možete ga takođe preliti i odozgo.
  4. Beli luk: Pospite iseckanim ili izgnječenim belim lukom preko fete.
  5. Artičoke i paradajz: Rasporedite artičoke i "Hot Marzano" paradajz ravnomerno oko fete.
  6. Začinite: Posolite sveže mlevenim crnim biberom po ukusu.
  7. Pecite fetu pod grilom u rerni 15-20 minuta, ili dok sir ne omekša i počne da se rumeni na vrhu.
  8. Kada je gotovo, pospite svežim peršunom ili bosiljkom preko vrha fetusa.
  9. Poslužite odmah dok je toplo, idealno sa svežim bagetom ili tostom kako biste umočili u začinjeno maslinovo ulje i paradajz sos.

Ovaj recept je jednostavan, ali ukusan način pripreme pečenog feta sira, začinjenog sa "Hot Marzano" paradajzom, artičokama i belim lukom.

Prijatno!

Podešavanja kolačića

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više možete pročitati klikom na dugme "Podešavanja".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.